Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 08:19 |

MUPKS - Uhapšena dva Alžirca zbog sumnje na ubistvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Rasvjetljavajući okolnosti pod kojima je nastupila smrt migranta, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo utvrdili su, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva, da se radi o ubistvu koje je počinila NN osoba.

Intenzivno nastavljajući dalji rad u vezi sa ovim krivičnim djelom, policijski službenici Uprave policije identifikovali su, pronašli i lišili slobode dva državljanina Alžira, također migranta, zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo "ubistvo".

Uhapšeni Alžirci su smješteni u službene prostorije za zadržavanje, te će ih nakon završene kriminalističke obrade tokom dana policijski službenici Uprave policije predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUPKS-a. 

Naime, policija Kantona Sarajevo obaviještena je jučer u jutarnjim satima da je na području Ilidže pronađeno  nepoznato, beživotno  tijelo te da se sumnja da je riječ o migrantu.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu