Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 10:22 |

Obilježavanje godišnjice oslobođenja Bugojna u Drugom svjetskom ratu

FENA Saopćenje

BUGOJNO, 18. rujna (FENA) - Udruženje antifašista i boraca NOR-a Bugojno i Društvo "Josip Broz Tito" Bugojno u suradnji sa SABNOR BiH večeras će u pozorišnoj dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu u 18.30 sati obilježiti godišnjicu oslobođenja Bugojna od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

U sklopu programa bit će promovirano reprint izdanje knjige, tiskane 1984. godine, "Skup komunista BiH u Bugojnu 1940.", priopćili su organizatori.

"Skup u Pršljanima kod Bugojna koji je okupio više stotina komunista bio je najveće okupljanje komunista u BiH pred ustanak i imao je, pored brojnih tema, i funkciju pripreme predstojećeg ustanka. Osamdeset godina nakon održanog skupa izdaje se ova knjiga sa značajnim dodatkom u kojem više autora piše o njegovom značenju i polučenim rezultatima iz vremena u kojem živimo", navode iz UABNOR-a Mostar.

Autori tekstova su Mirsad Abazović, Viktor Dundović, Esad Bajtal, Slavo Kukić, Ahmed Kico, Dževad Drino, Sead Đulić, Vehid Šehić, Ešref Hadžialić i Miodrag Živanović.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije