Kultura     | 18.09.2020. 11:19 |

'Pozorište bez granica' i ove godine u Tuzli okuplja stvaraoce iz BiH i regije

FENA Sanda Hrkić

TUZLA, 18. septembra (FENA) - Draft Teatar Tuzla okupit će stvaraoce iz Bosne i Hercegovine i država regije na Festivalu 'Pozorište bez granica 2020', koji će od 22. do 26. septembra biti održan u Tuzli.

Za 20. Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana planirano je pet predstava i projekcija jednog filma, a sve će ovisiti i biti realizirano u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama. Predstave su različitih žanrova, a organizator vjeruje da će svako za sebe pronaći po nešto.

Direktor Draft Tetra Tuzla Dragan Tešić kazao je za Fenu da su za ovogodišnji Festival imali velike planove, ali je pandemija virusa korona utjecala i na njih.

Kako je kazao, Festival traje dvadeset godina, trude se. Zajedno sa prijateljima, od kojih mnogi ove godine možda i neće moći doći.

Programom je planirano da na 'Pozorištu bez granica 2020' sudjeluje 'Teleport teatar' iz Novog Sada (Srbija), Teatar Skrb i uteha iz Skoplja (Makedonija), Gradsko kazalište 'Joza Ivakić' iz Vinkovaca u koprodukciji sa Kazalištom 'Nova scena' Vinkovci (Hrvatska), Pozorište Travnik iz Travnika i Akademija scenskih umjetnosti iz Sarajeva.

Ulaz na predstave 20. 'Pozorišta bez granica' je slobodan, a bit će u ljetnoj bašti ili u slučaju kiše u Narodnom pozorište Tuzla u skladu s epidemiološkim mjerama.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo