Bosna i Hercegovina     | 18.09.2020. 12:39 |

Građevinski paketi za 11 povratničkih porodica iz pet lokalnih zajednica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Federalni ministar za izbjegle i raseljene osobe Edin Ramić i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, te predstavnici Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor Varoša, potpisali su danas sporazume o donaciji građevinskog materijala povratnicima iz ovih lokalnih zajednica.

Јedanaest porodica iz ovih lokalnih zajednica dobilo je donaciju za obnovu individualnih stambenih objekata, ukupne vrijednosti 110.000 KM.

Gradonačelnik Radojičić kazao je da Banja Luka, kao i druge lokalne zajednice iz kojih su ovi korisnici, treba da im budu na raspolaganju kada je riječ o rješavanju drugih formalnih pretpostavki za realizaciju ove donacije.

Zahvalio je Federalnom ministarstvu što su na ovaj način pomogli neke od naših sugrađana kako bi mogli da ostvare normalnije uslove za život.

Ramić je naglasio da ministarstvo ima korektnu saradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima, te da zajedno realizuju određene projekte.

Načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su prošle godine sa ovim ministarstvom realizovali određeni infrastrukturni projekat u mjesnoj zajednici Mravica, vrijedan više od 200.000 KM, a da je ove godine u planu infrastrukturni projekat za MZ Babanovci.

Povratnik u Kotor Varoš Edin Vilić istakao je da će mu donacija itekako pomoći za rješenje stambenog pitanja njegove porodice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo