Stranačke aktivnosti     | 19.09.2020. 10:22 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević uputio je poziv Mostarkama i Mostarcima u dijaspori da se registruju za lokalne izbore u decembru. Boška Ćavar iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru njegov poziv smatra problematičnim jer u njemu aludira na to da bi građani trebali glasati za SDA i stranke okupljene oko nje.

„Cijenim napore svih bh. ambasadora koji doprinose animaciji svih naših građanki i građana u inostranstvu da se regsitruju kako bi mogli glasati na predstojećim izborima. Međutim, gospodin Makarević učinio je to, u najmanju ruku, na neprimjeren način. Rekao je da je Mostar kakav želimo moguće ostvariti na 'zajedničkoj patriotskoj platformi'. Patriotska platforma je neformalni naziv za koaliciju koju u Mostaru okuplja SDA. Makarević je ovim, svjesno ili ne, umjesto da samo pozove građane da se registruju, indirektno im poručio i za koga da glasaju.

Tražimo od gospodina Makarevića da se ispravi, u suprotnom ovo ćemo smatrati zloupotrebom položaja jer on ne radi u interesu građana nego jednog političkog subjekta.

Tražimo i od Ministarstva vanjskih poslova da da jasne instrukcije svim ambasadama BiH da svoje pozive na registraciju birača rade bez ikakvih ideoloških konotacija.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo