Bosna i Hercegovina     | 19.09.2020. 11:00 |

Prijave za stipendije Fondacije budućnosti u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini nedavno je raspisala konkurs za prijem 125 novih stipendista. 

Iz Fondacije pozivaju studente prvog ili drugog ciklusa koji su na nekom od tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini, koji su ambiciozni i kontinuirano rade na osnaživanju potencijala BiH, da se prijave na program stipendiranja koje organizira Fondacija budućnosti u BiH.  

Ističu kako je ovogodišnji program jedinstven te planiraju svoja vrata otvoriti za najveći broj studenata do sada.

- Ove godine priliku da se pridruže Fondaciji imat će 125 studenata koji u svojim prijavama pokažu želju i energiju za promjenom i razvojem svojih vještina i znanja. Ponosni smo na naše stipendiste koji svakodnevno dokazuju da su mladi lideri koji mogu iznijeti velike projekte i kontinuirano napredovati. Naš cilj prema kojem idemo je da do 2030. godine okupimo 10.000 mladih lidera iz BiH koji će zajedno biti nosioci promjena u našoj državi - saopćeno je iz Fondacije.  

Stipendisti ove fondacije tokom svog angažmana imaju veliki broj prilika koje mogu ostvariti poput odlaska na svjetske konferencije iz oblasti u kojoj djeluju, finansiranja njihovih ideja i projekata od Fondacije, mentorisanja od uspješnih eksperata, karijerno savjetovanje sa HR ekspertima i još mnogo toga.  

Prijave su otvorene do 27. septembra. 

Fondacija budućnosti u BiH osnovana je 2015. s vizijom kreiranja prilika za mlade u BiH te jačanja mladih lidera i njihovih kompetencija. Od svog osnivanja, Fondaciji se pridružilo više od 200 mladih u misiji da zajedno unaprijede potencijale BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana