Bosna i Hercegovina     | 20.09.2020. 09:58 |

Kampanja 'Planiranje održive urbane mobilnosti' sutra na Vilsonovom šetalištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Kampanja "Evropska sedmica mobilnosti" ove godine se obilježava u periodu od 16. do 22. septembra s naglaskom na temu "Mobilnost s nultim emisijama za sve".

Udruženje inžinjera saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine sutra će provesti aktivnost "Planiranje održive urbane mobilnosti" na Vislonovom šetalištu kod mosta Ars Aevi s početkom u 10 sati. Cilj aktivnosti je upoznavanje građana s ovakvim načinom planiranja razvoja mobilnosti koji kvalitet života svakog pojedinca, ali i cjelokupnog društva, čini boljim.

- Od velikog značaja je da upoznamo građane Sarajeva sa svim mogućnostima razvoja održivih vidova saobraćaja, koji još uvijek nisu dovoljno prisutni u našoj sredini, ali isto tako nije prisutna ni svijest o važnosti stavljanja fokusa na njihov budući razvoj - navode je iz Udruženja iznžinjera saobraćaja i komunikacija BiH.

Evropska kampanja "Evropska sedmica mobilnosti" za promociju održive urbane mobilnosti predstavlja savršenu priliku za pojašnjavanje problema s kojima se gradovi suočavaju radi poticanja promjene ponašanja i napredovanja prema održivom razvoju saobraćaja i transporta u urbanim sredinama.

Kampanja omogućava pokretanje širokog raspona aktivnosti te nudi platformu lokalnim vlastima, organizacijama i udruženjima za promociju inicijativa za održivu urbanu mobilnost, podizanje svijesti o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života, uspostavu partnerstava s lokalnim partnerima, učešće u evropskoj kampanji s drugim gradovima uz zajednički cilj i identitet, isticanje posvećenosti lokalnih vlasti politikama održivog urbanog saobraćaja i uvođenje novih politika i trajnih mjera.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana