Stranačke aktivnosti     | 21.09.2020. 12:13 |

Saopćenje za javnost GO SDS Banja Luka

FENA Saopćenje

Postavljamo pitanje MUP-u šta su preduzeli u slučaju fizičkog napada prilikom kojeg su čovjeku polomljena dva rebra, a s kojim se na skupu u Šargovcu hvalio i razmetao predsjednik SNSD Milorad Dodik, kazao je danas Aleksandar Petković, odbornik SDS u Banjaluci.

On je na pres konferenciji upitao da li su pripadnici MUP-a obavili informativni razgovor sa Miloradom Dodikom povodom ovog slučaja.

„Ako to nisu uradili svaki čovjek u Republici Srpskoj bi treba da dobije odgovor na pitanja zašto to nije urađeno i da li zakon jednako važi za sve“, kazao je Petković.

On je upozorio da Dodik svakodnevno raspiruje mržnju prema političkim neistomišljenicima i tako podstiče nasilje.

Petković je poručio Dodiku da je Banjaluci dosta nasilja za 15 godine njegove vladavine, zbog kojeg će taj period biti upisane crnim slovima u njenoj istoriji.

„Umjesto da insistira na pronalaženju izvršioca i nalogodavaca neriješenih ubistava, napada na novinare i građane u glavnom gradu Republike Srpske, Dodik otvoreno propagira nasilje“, kazao je Petković.

Podsjetio je na nerasvijetljo ubistvo Milana Vukelića, slučaj stradanja Nikole Đurovića, nakon kojeg je naprasno iz političkog života nestao njegov prijatelj i bivši ministar MUP-a Stanislav Čađo, te na ubistvo Slaviše Krunića i ubistvo Davida Dragičevića o kojem su izvještavali svetski mediji.

„Banjaluka je u mjesto prijestolnice kulture, što je obećavano, postala prijestolnica nasilja i ubistava“, istakao je Petković.

Kaže da je zbog narušene bezbjednosti i nefunkcionisanja pravne država Banjaluku napustilo hiljade njenih građana.

„Dodik je ranije govorio o 30 hiljada ljudi koje će izvesti da spriječi NATO vježbe na Manjači. Umjesto toga Dodik je 30 hiljada stanovnika iz Banjaluke otjerao u NATO zemlje za vrijeme svoje autokratske vladavine, a taj broj je na nivou Republike Srpske prešao je 300 hiljada“, kazao je Petković.

On je stanovnicima Banjaluke, Republike Srpske i institucijama uputio poziv da osude svaki oblik nasilja.
„Poručujem i pozivam svoje komšije prijatelje i sugrađane da ne nasjedaju na pozive na nasilje koje promovišu pojedini političari, koji nasilje koriste kako bi sačuvali svoj sumnjivo stečeni kapital“, rekao je Petković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo