Bosna i Hercegovina     | 21.09.2020. 14:45 |

Gradonačelnik Milić uručio bicikla mladima povodom Europskog tjedna mobilnosti

FENA Saopćenje

BRČKO, 21.rujna (FENA) - U suradnji s organizacijama civilnog društva, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić povodom "Europskog tjedna mobilnosti" i "Svjetskog dana bez automobila" uručio je bicikla mladim osobama iz te lokalne zajednice – Nemanji Kuvaču, Ismailu Selmanoviću i Mateji Brkić.

"Cilj je kroz ovu akciju promicati zdrave stilove života i ukazati na potrebu poštovanja načela ravnopravnosti za sve građane Brčko distrikta BiH s jedne strane, a s druge strane utjecati na svijest naših građana kada je u pitanju očuvanje okoliša s obzirom na to da Brčko ima 32 000 vozila na 83 000 stanovnika", rekao je gradonačelnik te dodao kako su u ovoj akciji prepoznate mlade osobe koje zaslužuju dobiti bicikl.

Matea je jedna od učenica generacije, koja kaže da će joj bicikl dobro doći za odlazak na fakultet kada nastavi školovanje u Osijeku. Ismail je student i omladinski aktivist koji izvještava o mladima iz našega grada i u svakodnevnim aktivnostima koristi alternativni prijevoz. Nemanja, koji ima Downov sindrom, voli plivati i voziti bicikl u slobodno vrijeme.

Prilikom dodjele bicikala Nemanja, Matea i Ismail pokazali su zadovoljstvo što su mladi u fokusu i što im se daje na značaju te zahvalili gradonačelniku i NVO-u koji su sudjelovali u organizaciji ovoga događaja, priopćeno je Vlade Brčko distrikta.

Ana Kotur-Erkić iz Antidiskriminacijskog foruma Brčko distrikta BiH kazala je da joj je drago što je gradonačelnik prepoznao inicijativu za ovakvu akciju.

"Prvi put uključujemo i osobe s invaliditetom iz drugačijeg kuta. Znači, ne obilježavamo međunarodni dan koji se tiče invaliditeta na bilo koji način i u redovite tijekove života uključujemo sve osobe iz naše zajednice, pa i osobe s invaliditetom" istaknula je Kotur-Erkić.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je povodom Europskog tjedna mobilnosti da će jedna od prvih zadaća novoformiranog Zavoda za planiranje u Brčkom biti i projektiranje biciklističkih staza.

"Brčko ima prirodne ljepote i zemljopisno se nalazi na takvom položaju da može imati biciklističke staze. Mi očekujemo da se s izradom prostornog plana, koji je u fazi realizacije, stvori prostornoplanska podloga i to su aktivnosti koje teku svojom dinamikom. Očekujemo da u narednih nekoliko mjeseci dobijemo taj prostorni plan, koji je temelj za planiranje na prostoru Brčkog" istaknuo je Milić, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo