Bosna i Hercegovina     | 21.09.2020. 15:23 |

Otvoren Centar za zdravo starenje u Hrasnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - U organizaciji Općine Ilidža danas je u ulici Trg hrasničkog bataljona bb otvoren Centar za zdravo starenje namijenjen osobama treće životne dobi, s ciljem da ih se aktivira i omogući zdravo mentalno i fizičko starenje.  

Projekt je u cijelosti vodila Općina Ilidža, uz podršku donatora. Presijecanjem vrpce početak rada ozvaničili su direktorica Udruženja Partnerstvo za javno zdravlje Sejdefa Bašić i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Memić je kazao da je treće životno doba najosjetljiviji dio života, te da starije osobe danas spadaju u kategoriju koja je najranjivija.

- Problemi s kojima se susreće starija populacija su niska mjesečna primanja, povećani troškovi života, narušeno zdravlje. Korisnicima Centra, gdje će se u budućnosti organizirati različiti tipovi edukacija, radionica, promocija te tematskih druženja  želim ugodan boravak i puno lijepih trenutaka - kazao je Memić, te najavio uskoro otvaranje još jednog centra u Pejtonu.  

Koordinatorica projekta, predstavnica Općine, Emina Berilo-Idrizović istaknula je da će ovaj Centar imati fokus na poboljšanje zdravlja i kvalitete života osobama treće životne dobi, saopćeno je iz općine Ilidža.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu