Bosna i Hercegovina     | 21.09.2020. 16:41 |

Hoffman reagirao na tvrdnje Šemsudina Dedića o radu Granične policije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. rujna (FENA) - Savjetnik ravnatelja Granične policije BiH Svevlad Hoffman reagirao je na tvrdnje zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH Šemsudina Dedića koji je u ponedjeljak izjavio da ravnatelj navedene policijske agencije Zoran Galić ne radi svoj posao valjano kada je u pitanju migrantska kriza i zaštićenost granice.

Dedić naime smatra kako izjave ravnatelja Galića o nezaštićenosti granice potvrđuju da on ne radi svoj posao kako treba te da njegova dužnost nije da konstatira već da radi i rješava probleme.

"Galić je ravnatelj Granične policije od 2014. godine, dakle od samog početka migrantske krize u Europi, te je skandalozno da sada, nakon šest godina, priopćava javnosti da nije ništa uradio, te pokušava odgovornost prebaciti na neke fantomske krivce. Ukoliko Galić nije u stanju da radi svoj posao, onda treba dati ostavku, kako bi odgovornost preuzeli ljudi koji imaju dovoljno znanja i sposobnosti da se uhvate u koštac sa ovim gorućim problemom, jer građani BiH, naročito u Krajini, više ne mogu trpiti i čekati", naveo je Dedić.

Ovakve Dedićeve izjave Hoffman je nazvao neutemeljenim, tendencioznim i zlonamjernim.

"Apsulutno je netočna konstatacija Šemsudina Dedića da je ravnatelj Granične policije BiH glede migrantske krize u Europi 'priopćio javnosti da nije ništa uradio te pokušava odgovornost prebaciti na neke fantomske krivce'. Ovako plasirana Dedićeva notorna neistina ima za cilj da dezavuira javnost i da krivca za katastrofalno stanje u oblasti migrantske krize sa stvarno odgovornih jednostavno transferira na službenu osobu u ovom slučaju ravnatelja Granične policije BiH, koji je samo iznio dio istine o političkoj pozadini i generatorima problema koji sprječavaju Graničnu policiju BiH da se konstituira na način i u obujmu koji bi omogućio još učinkovitije izvršavanje zadaća ove policijske agencije, prije svega na poslovima zaštite državne granice", ističe Hoffman u reagiranju.

Hoffman smatra kako je "Dedić očito osjetio opasnost za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniri ne osobito talentiranog speen majstora pokušao račun za dugogodišnjeg opstruiranja rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića" te da je neshvatljivo da osoba koja sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države.

"Da poznaje, bilo bi mu jasno da činjenica da su opravdani i potkrijepljeni zahtjevi za modernizacijom i dodatnim kapacitiranjem Granične policije BiH, koje je kreirao upravo ravnatelj Galić sa svojim suradnicima i proslijedio Ministarstvu sigurnosti BiH još 2016 god., stajali blokirani u ladicama tadašnjeg ministra sigurnosti, koji danas ima obraza da izjavljuje da dok je on bio ministar krize sa migrantima praktično nije ni bilo", navodi Hoffman.

Dodaje, kako je "taj zalutali ministar imao, nažalost, snažno uporište u politici koju personificira Šemsudin Dedić".

"I tada, dakle, prije četiri godine jedan drugi Šemsudin je predloženi izmijenjeni i novelirani Pravilnik o unutarnjem ustroju, uz malu pomoć svojih 'prijatelja', srušio već u fazi njegove službene prezentacije, ocjenjujući ga nepodobnim za nacionalne interese naroda iz koga dolazi. Tek na zadnjoj sjednici Vijeća ministara BiH je usvojen prijedlog Granične policije BiH za obukom dodatnih 300 policijskih službenika, i to na 'jedvite jade'.

Ovakve zlonamjerne izjave plasirane radi dnevno-političkih razloga neće niti mogu doprinijeti djelotvornom radu Granične policije Bosne i Hercegovine pa i sigurnosti Bosne i Hercegovine u cjelini, nego će nas da li hotimično ili ne, dovesti u još dublje podjele koje nikom nisu od interesa, a pogotovo onima kojima je stvarno stavljanje pod kontrolu migrantske krize stvarni, a ne deklarativni cilj", zaključio je savjetnik ravnatelja Granične policije BiH Svevlad Hoffman.   

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!