Sport     | 21.09.2020. 16:57 |

Ivan Rakitić odlučio završiti reprezentativnu karijeru

FENA Agencije

ZAGREB, 21. rujna (FENA) - Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić odlučio je zavšiti svoju reprezentativnu karijereu nakon 106 nastupa u kojima je postigao 15 golova za 'vatrene', priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu", izjavio je 32-godišnji Rakitić koji je u dresu seniorske hrvatske nacionalne vrste debitirao 8. rujna 2007. pod vodstvom Slavena Bilića.

Od njegovih nastupa za 'vatrene' svakako će najviše ostati u sjećanju doprinos koji je dao na putu do svjetskog srebra u Rusiji 2018. kad je realizirao odlučujuće jedanaesterce u osmini finala protiv Danske te u četvrtfinalu protiv Rusije.

"Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", dodao je Rakitić koji je prije tri tjedna okrenuo novu stranicu u svojoj klupskoj karijeri povratkom u momčad Seville nakon šestogodišnjeg razdolja provedenog u dresu Barcelone.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te kapetanom Lukom Modrićem.

"Meni je kao izborniku žao što neće nastaviti igrati za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom nakon Svjetskog prvenstva. O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao. Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. ", izjavio je u priopćenju HNS-a izbornik Zlatko Dalić i zahvalio Rakitiću "na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i izvan terena".

Rakitić je prvu utakmicu odigrao 8. rujna 2007. protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2008., a samo četiri dana poslije je protiv Andore postigao i svoj prvi pogodak. Posljednji od svojih 15 reprezentativnih pogodaka postigao je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji u pobjedi 3-0 nad Argentinom, a posljednju nastup imao je 13. listopada prošle godine u Cardiffu protiv Walesa (1-1), u kvalifikacijama za EURO 2020.

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a više ih imaju samo Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114), prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo