Bosna i Hercegovina     | 22.09.2020. 08:06 |

Novaković-Bursać na videosastanku Komiteta za socijalna pitanja i zdravstvo PSVE

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković-Bursać učestvovaće na videosastanku Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE, koji će biti održan danas.  

Kako je najavljeno iz PSVE, članovi Komiteta razmotrit će nacrt izvještaja, kao i nacrt preporuka koje se odnose na starateljstvo nad djecom migrantima bez pratnje i nad odvojenom djecom migranata.

Također će biti razmatrana upotrebe umjetne inteligencije u zdravstvenoj zaštiti, te uticaj upotrebe umjetne inteligencije na tržište rada.

Na dnevnom redu je i izvještaj, ali i javna rasprava uz učešće stručnjaka na temu „Diskriminacija osoba sa dugotrajnom bolešću“.

U okviru rasprave o programu rada i prioritetima, članovi Komiteta trebalo bi da imenuju i izvjestioce na temu kolebljivosti vakcine protiv virusa korona (COVID – 19), kao i na temu uticaja pandemije COVID-19 na dječija prava, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'