Regija     | 22.09.2020. 12:23 |

Slovenija s 88 novih zaraza u zadnja 24 sata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 22. rujna (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata na 2335 testiranih potvrđeno 88 novih slučajeva koronavirusa, a nije bilo preminulih, objavila je u utorak slovenska vlada. 

To je 38 zaraza više u odnosu na prethodni dan, kad je novozaraženih bilo 50, ali uz samo 984 testiranih osoba.

U bolnicama je trenutno 71 pacijent s Covidom-19, od čega ih 13 treba intenzivno liječenje, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Od početka epidemije, u Sloveniji je, sa 205.015 provedenih testova, potvrđeno 4,558 zaraza, a do sada je od posljedica Covida-19 umrlo 142 ljudi.

Šef intenzivnog odjela na infektivnoj klinici ljubljanskog UKC-a Matjaž Jereb izjavio je da je broj hospitalizacija i bolesnika na intenzivnim odjelima zabrinjavajući i da se se s obzirom na epidemiološku situaciju idućih dana i tjedana može očekivati rast broja novih bolesnika u bolnicama, koje imaju ograničene kadrovske i materijalne kapacitete.

Premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak u parlamentu da je situacija s razvojem epidemije ozbiljna, ali da su bolnice, što se tiče opreme i organizacije, spremnije za suočavanje s većim brojem zaraženih Covidom-19 nego što su bile u ožujku i travnju, u prvom epidemijskom valu, ali da su problem potrebni zdravstveni kadrovi, kojih nedostaje, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo