Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Vlasti SNSD-a već trinaest godina obmanjuju građane sa istim obećanjem o izgradnji hidroelektrane Buk Bijela, a da ništa konkretno nisu učinili da to realizuju, kazao je Nebojša Vukanović, poslanik SDS, prilikom obraćanja u parlamentu Srpske.

Vukanović je od premijera Vlade RS Radovana Viškovića zatražio odgovor na pitanje zbog čega su ugovori o izgradnji Buk Bijele strogo čuvana tajna.

„Kako se došlo do toga da nakon što ste rekli da ćete sa Srbijom praviti ugovor o izgradnji, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić ugovor potpiše sa kompanijom iz Kine koja se bavi vazduhoplovnim prevozom, što se vidi i iz njenog naziva ’China air national company’“, kazao je Vukanović.

On je podsjetio i da je 2007. godine tadašnji premijer Milorad Dodik na sva zvona najavljivao gradnju hidroelektrane Buk Bijela.

„Dodik je tada obećao da će 110 miliona eura od prodaje naftne industrije uložiti u izgradnju hidroelektrane“, kazao je Vukanović.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.