Ekonomija     | 22.09.2020. 14:33 |

Počeo niz radionica za razvoj ženskog poduzetništva u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 22. rujna (FENA) - U okviru projekta "Zeleno poduzetništvo za razvoj ženskog poduzetništva u Brčko distriktu BiH" održana je prva radionica koja za cilj ima unaprijediti poduzetnička znanja i inicirati samostalne poslovne djelatnosti žena poduzetnica u Brčkom.

Šef Odjela za gospodarski razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević kazao je kako će ovaj projekt ženama omogućiti da nauče tajne poduzetničkog posla, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

"S obzirom da živimo u društvu u kojem su žene vrlo često zapostavljene, ovaj projekt će im omogućiti ulazak u poduzetničke vode, naučit će tajne tog posla i na taj način same će doprinijeti da njihov položaj u društvu bude onakav kakav treba biti. Brčko će kroz svoje programe, a koje mi inače provodimo i kroz samozapošljavanje, osigurati financijska sredstva kako bi one mogle započeti svoj rad. Prihvatili su ovaj izazov i želim im uspjeh u njihovom radu", kazao je Gudeljević.

Implementator projekta je Inicijativa za kvalitetu i održivi razvoj (IKOR) u suradnji s udrugom "DEMOS" iz Brčkog, a projekt koordinator IKOR-a Dragan Ostić istaknuo je kako od danas počinje druga faza projekta koja je fokusirana na seriju radionica.

"Projekt je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvatila je izradu priručnika, druga faza fokusirana je na seriji radionica, dok se treća faza odnosi na mentorsku i savjetodavnu potporu. Radionice u Brčkom održavat će se 22., 23. rujna i narednog tjedna 29. i 30. rujna, a nakon toga se nastavlja mentorska i savjetodavna potpora za sudionice koje prođu obuku", kazao je Ostić.

Financiranje projekta osigurala je švedska agencija SIDA putem Veleposlanstva Švedske u BiH, a sve u okviru projekta "Europski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP u BiH - SBA u BiH" koji implementira razvojna agencija "EDA" Banja Luka u suradnji s Odjelom za gospodarski razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta