Bosna i Hercegovina     | 23.09.2020. 11:23 |

U Šamcu pronađeno i oduzeto više od 6.000 kg rezanog duhana i duhana u listu

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 23. septembra (FENA) - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, u cilju sprečavanja krivičnih djela koja se odnose na "nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ i "nedozvoljeno skladištenje robe“, uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, izvršili su pretresanje na tri lokacije na području opštine Šamac kod tri osobe.

Prilikom pretresanja kuća i pomoćnih objekata koje koriste osobe M.B., S. M. i  N.J. pronađene su i privremeno oduzete tri mašine za rezanje duhana zvane "Lančare“, duhan u listu i sitno rezani duhan težine oko 6.000 kilograma, kao i filteri za punjenje cigareta.

Predmeti su privremeno oduzeti i u skladu sa naredbom sudije za prethodni postupak Suda BiH predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Carinski terminal Domaljevac- Šamac.

Protiv spomentih osoba, nakon kompletiranja predmeta, biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "nedopušten promet akciznih proizvoda" i "nedopušteno skladištenje robe“, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'