Bosna i Hercegovina     | 23.09.2020. 12:24 |

U Banjoj Luci otvorena Kuća susreta 'Marija Zvijezda' i Europski centar za mir

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - U Banjoj Luci u trapističkom samostanu otvorena je Kuća susreta "Marija Zvijezda“ i Europski centar za mir i suradnju.

Rad ovog centra će se odvijati u suradnji s Međunarodnom Paneuropskom unijom i nacionalnim paneuropskim unijama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Austrije. 

- Osnivanje Kuće susreta i Europskog centra za pomirenje, mir, međureligijski, međuetnički svjetonazorski i politički dijalog i suradnju bit će daljnji veliki korak u naporima da se ova zemlja i njezini stanovnici još jače motiviraju, ohrabre i podupru u nastojanjima oko bolje i ljudskije budućnosti u zajedništvu s drugim europskim narodima - kazao je ravnatelj Caritasa i Europske akademije Banjolučke biskupije monsinjor Miljenko Aničić.

Vanja Gavran je čestitao u ime Paneuropske unije. Iskazao je divljenje za djelo koje su učinili trapisti tijekom svoga višegodišnjega djelovanja u Banjoj Luci te rekao kako je otvaranje Kuće susreta i Centra za mir i suradnju znak da se Crkva banjolučka "još nije umorila“ u činjenju dobra i izgradnji mira.

Poželio je da se u novootvorenoj Kući i Centru ljudi istinski susreću i grade mir, saopćila je Press služba Paneuropske unije BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'