Stranačke aktivnosti     | 23.09.2020. 11:46 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Neum: 30. obljetnica osnutka HDZ-a BiH

- HDZ BiH je pokazao i u težim vremenima da je vodeća politička stranka u Neumu

Sinoć je u Neumu skromno ali svečano obilježena 30. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH na području općine Neum.

Naime, iako je planirana velika proslava kako i priliči 30. obljetnici od osnivanja HDZ-a BiH Neum, obljetnica je obilježena skromnije nego je planirano, zbog epidemiološke situacije.

Pridržavajući se svih mjera, stranačko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Spomen križu za slobodu hrvatskoga naroda, prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članove stranke općine Neum.
Obilježavanje obljetnice, nastavilo se u dvorani Grand hotela Neum, gdje su okupljeni dužnosnici i članovi HDZ-a BiH Neum nazočili kratkoj svečanoj sjednici.

Nazočnima su se obratili predsjednik povjerenstva za Općinski odbor HDZ-a BiH Neum i kandidat za načelnika na predstojećim lokalnim izborima Dragan Jurković te načelnik dr. Živko Matuško.

Kandidat za načelnika ispred HDZ-a BiH Dragan Jurković uputio je čestitku utemeljiteljima, članovima, simpatizerima, braniteljima, Mladeži i Zajednici žena kao i svim dužnosnicima HDZ-a BiH s područja općine Neum koji su kroz ovih 30. godina na bilo koji način doprinijeli stranačkom razvoju i djelovanju u Neumu.

“Izazova, uspona i padova je bilo nebrojno, ali vjerom i upornošću za dobrobit našeg naroda pokazali smo kako je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH bila i ostala temelj i jezgro oko kojeg se okuplja naš narod. U zajedništvu smo prolazili kroz najgora životna razdoblja, ali i ona dobra. Važno je osvrnuti se na 30 godina kontinuiranog postojanja i rada HDZ-a BiH u Neumu. Radom i zalaganjem ali i kontinuiranim rezultatima, dokazali smo da smo najjača i stožerna stranka Hrvata u Neumu i BiH“, istaknuo je Dragan Jurković, kandidat za načelnika općine Neum.

Govoreći o budućem razdoblju i lokalnim izborima, Jurković je naglasio kako će HDZ BiH uz predan rad i aktivnosti svih članova i dalje nastaviti raditi za dobrobit svih stanovnika općine Neum.

„Lista HDZ-a BiH i za općinsko vijeće i kandidat za načelnika nemaju alternativu. HDZ BiH je pokazao i u težim vremenima da je vodeća politička stranka u Neumu, a to ćemo uz snagu zajedništva pokazati i na predstojećim izborima“, zaključio je Jurković.

Načelnik općine Neum dr. Živko Matuško uz čestitku 30-te obljetnice osnutka HDZ-a BiH u Neumu, uputio je svima zahvalu za podršku koju je imao kroz protekle godine u radu.

Dr. Matuško također je iskazao punu potporu kandidatu za načelnika općine Neum ispred HDZ-a BiH Draganu Jurkoviću, listi HDZ-a BiH za općinsko vijeće koju predvodi Nikša Čamo, članicama i članovima na listi.

“Kao i do sada, lista HDZ-a BiH je pobjednička lista“, naglasio je dr. Matuško.

“Niti jednom nije dovedeno u pitanje da HDZ BiH neće imati svog načelnika u Neumu. Našom snagom, u koju sam se uvjerio kao dosadašnji načelnik i podrškom koja mi je iskazivana, nastavljamo raditi i braniti interese općine Neum i hrvatske nacionalne interese. Gradimo zajedništvo pri aktivnostima koje nam dolaze za lokalne izbore, samo tako u pitanje neće doći dobar rezultat“, zaključio je dr. Matuško.

(HDZ BiH Neum)

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!