Bosna i Hercegovina     | 23.09.2020. 13:23 |

AMSDA osudila trgovinu mjestima u biračkim odborima u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) osudila je, kako su saopćili, čin izdaje i jeftine političke trgovine nakon što je Ćamil Duraković iznio informacije, a čije stavove u potpunosti dijeli i Izborni štab probosanske koalicije "Moja adresa Srebrenica", u kojima navodi i argumentira kako određeni politički subjekti, koji sebe nazivaju "probosanskim", a u ovom slučaju A-SDA, trguju i dodjeljuju mjesta u biračkim odborima lokalnom Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

- Žalosti nas činjenica da su neki politički subjekti, koji sebe vole nazvati probosanskim, 25 godina nakon genocida, zadokumentiranih, dokazanih i svijetu prezentiranih činjenica o masovnim zločinima i etničkom čišćenju nesrpskog stanovništva, spremni u miru, na ovako podmukao način i za sitnu korist izdati Srebrenicu i svoju domovinu - navode iz Asocijacije mladih SDA.

Posebno ih, kažu, zabrinjava činjenica da to rade oni koji su prije više od deset godina izašli iz Stranke demokratske akcije i osnovali novu stranku (Stranka demokratske aktivnosti A-SDA) "navodno sijedeći idejne principe i politiku rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića".

- Kada je neko spreman da trguje Srebrenicom, možemo li zamisliti na kakvu trgovinu je spreman s državom Bosnom i Hercegovinom? Za ovakve postupke razumijevanja i opravdanja nema - smatraju.

Pozivali su stoga sve stvarne probosanske političke subjekte da u punom kapacitetu podrže probosansku listu "Moja adresa Srebrenica" i kandidata za načelnika te općine Aliju Tabakovića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'