Bosna i Hercegovina     | 23.09.2020. 15:13 |

U Mostaru predstavljanje 'Certifikacijskog mehanizama za Eko škole'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. rujna (FENA) - Centar za promociju civilnog društva, u okviru projekta "Misli o prirodi!", u četvrtak, 24. rujna, predstavit će Certifikacijski mehanizam za Eko škole, u mostarskom hotelu "Bristol" u 11 sati.

Eko škole su one škole koje aktivno obraćaju pažnju na pitanja zaštite okoliša, kako u samoj školi tako i u lokalnoj zajednici, i to aktivnim učešćem u različitim aktivnostima, kao i razvojem nastavnog programa u oblasti zaštite okoliša.

Škole u BiH imat će priliku da u okviru projekta "Misli o prirodi!", ispunjavajući određene uvijete, dobiju certifikat Eko škole, a sve detalje o tome predstavnici škola i zainteresirana javnost će moći dobiti na prezentacijama koje će biti održane u više gradova širom BiH.

Tijekom prezentacije bit će predstavljen projekat "Misli o prirodi!" s fokusom na Certifikacijski mehanizam Eko škola, koji je kreiran u okviru projekta, a koji pruža mogućnosti javnim osnovnim i srednjim školama u BiH  da se uključe u program Eko škola i za to dobiju stručnu i materijalnu podršku. Na prezentaciji će biti najavljen i javni poziv za škole.

"Misli o prirodi!" trogodišnji je projekt koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Vlada Švedske u iznosu od tri milijun maraka. Osnovni cilj projekta jeste povećati ulogu civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinkronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Između ostalog, projektom je planirano uključenje 36 osnovnih i srednjih škola iz BiH, koje će biti izabrane putem javnog poziva. Odabranim školama će se ponuditi resursi - znanje kroz sudjelovanje na konferencijama, edukacijama i drugim projektnim aktivnostima, kao i materijalni resursi.

Izjave za medije planirane su za 10.45 sati, ili poslije prezentacije, navodi u priopćenju Centar za promociju civilnog društva.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije