Servisne informacije     | 24.09.2020. 08:55 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - U centalnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sokolac 9, Bugojno i Jajce 11, Ivan-sedlo, Srebrenica i Tuzla 12, Livno, Sarajevo i Zenica 13, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 14, Banja Luka i Bijeljina 15, Grude i Trebinje 16, Gradačac 17, Mostar i Stolac 18 i Bihać i Neum 19 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, povremeno su mogući lokalni pljuskovi, uglavnom na području Hercegovine, rijeđe u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stupnjeva, saopćeno je iz Federanog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana