Sport     | 24.09.2020. 10:38 |

Sarajevo večeras protiv Budućnosti traži prolaz u playoff Evropske lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo, večeras će na stadionu "Bilino polje" u Zenici igrati meč trećeg pretkola Evropske lige protiv ekipe Budućnosti iz Podgorice. 

Sarajevo u ovom meču važi za favorita, međutim izabranici Vinka Marinovića morat će biti veoma oprezni protiv predstavnika Crne Gore koji je u drugom pretkolu uspio savladati u gostima kazahstansku Astanu, ekipu koja je također "na papiru" važila za velikog favorita.

Marinović je ranije naglasio da će njegovi igrači morati odigrati vrhunsku utakmicu ako žele plasman u playoff ovog takmičenja. 

- Ovo je utakmica od velikog značaja za oba tima. Trebat će nam maksimalna koncentracija u meču kojeg mogu odlučiti sitni detalji. Siguran sam da će naši igrači to dobro odraditi. Imam maksimalno povjerenje u njih - izjavio je Marinović. 

Sarajevo je posljednji put u playoffu Evropa lige igralo u sezoni 2014/2015, kada je poraženo od Borussije Moenchengladbach.

Fudbaleri podgoričke Budućnosti jučer su doputovali u Sarajevo a potom se uputili na stadion "Bilino polje" u Zenici. Sportski direktor podgoričkog tima Zvezdan Milošević jučer je u intervjuu za Fenu naglasio da je Budućnost svjesna u kakvoj se formi njen sutrašnji protivnik nalazi. 

- To je ekipa koja igra u veoma dobroj formi, imaju dosta aduta koje smo analizirali i pokušat ćemo ih anulirati, ali analizirali smo i njihove nedostatke koje ćemo pokušati iskoristiti. Sarajevo je favorit zbog koeficijenta, ali i nekih drugih stvari. Međutim, to je sve na papiru - kazao je sportski direktor Budućnosti. 

Očekuje dobru, ali tvrdu utakmicu s malo pogodaka, jer, kako je kazao, ulog je velik a oba tima žele i vjeruju da se mogu plasirati u playoff Evropske lige. 

Utakmica trećeg pretkola Evropske lige između FK Sarajevo i FK Budućnost će biti odigrana večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici s početkom u 20.00 sati. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo