Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 11:36 |

Poziv mladima za eUPSHIFT radionicu o rješavanju problema u lokalnim zajednicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. Septembra (FENA) - Udruženja "Laboratorium" iz Tuzle i "Genesis Project" iz Banje Luke pozivaju mlade da se prijave na eUPSHIFT online radionicu kako bi stekli vještine i resurse potrebne za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja. 

Prijaviti se mogu adolescenti uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova. Za drugi eUPSHIFT mogu se prijaviti adolescenti iz Drvara, Bosanskog Grahova, Glamoča, Kupresa, Livna, Tomislavgrada, Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda, Posušja, Mostara, Konjica, Jablanice, Prozor-Rame, Čapljine, Stoca, Čitluka, Neuma, Trebinja, Ljubinja, Nevesinja, Bileće i Gackog, a za treći eUPSHIFT iz Banje Luke, Prnjavora, Kotor Varoši, Srbca, Gradiške, Doboja, Laktaša, Prijedora, Dervente i Mrkonjić Grada.

Posebno pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici romske populacije, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja te mladi iz porodica niskog socioekonomskog statusa.

Nakon izvršene selekcije, bit će odabrano ukupno 20 timova, deset timova koji će učestvovati na drugom eUPSHIFT-u od 8. do 15. novembra, u organizaciji udruženja "Laboratorium" Tuzla, a u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijaloga za budućnost" i deset timova koji će učestvovati na trećem eUPSHIFT-u od 6. do 13. decembra, kojeg realizuje organizacija "Genesis Project" iz Banje Luke uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Tokom eUPSHIFT radionica tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Na kraju radionica, timovi će svoje ideje prezentirati pred stručnim žirijem, nakon čega će žiri izabrati deset timova, po pet timova u okviru drugog i trećeg eUPSHIFT-a, čija rješenja prepoznaju kao najbolja i nagraditi ih sa po 3.000 KM kako bi ideju proveli u djelo.

Od 24. septembra do 22. oktobra, dok su prijave otvorene, mladi će moći da prisustvuju i online Zoom prezentacijama gdje će imati priliku da saznaju više o načinu prijave, te pitaju sve što ih zanima o eUPSHIFT radionici, saopćili su organizatori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo