Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 13:15 |

Herceg: Vlada HNŽ-a osigurala financijsku potporu za 2000 gospodarskih subjekata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. rujna (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) poduzela je sve aktivnosti na realiziranju financijske potpore gospodarstvu pogođenom pandemijom koronavirusa kako bi se zajednički pomoglo oporavku različnih gospodarskih sektora i očuvanju radnih mjesta, kazao je u četvrtak predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

On je danas održao sastanak s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem na kojem je istaknuo kako je županijska vlada osigurala potpore za gotovo 2.000 gospodarskih subjekata koji su se javili na javni poziv unutar resora gospodarstva, trgovine, turizma, zdravstva, prosvjete i prometa, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade HNŽ-a.

"Vlada je također potpisala Protokol o suradnji s Razvojnom bankom FBiH, kojim će biti omogućeni pojedinačni krediti u iznosu do 500.000 maraka uz rok otplate do 36 mjeseci, te grace razdoblje do 12 mjeseci, za što će fiksnu kamatu od 2 posto godišnje plaćati Vlada. Isto tako, Vlada je zadržala poticajnu politiku u strateškim granama gospodarstva, a u poljoprivredi je u ovoj godini dvostruko povećala poticaje i potpore", kazao je Herceg.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković pozdravio je dosadašnje napore županijske vlade na provedbi "korona zakona", pruženu potporu pogođenim gospodarskim granama, te istaknuo kako moraju biti učinjeni dodatni napori na svim razinama koji će dovesti do bržeg ekonomskog oporavka.

Sudionici sastanka složili su se kako je potrebno nastaviti i osnažiti međusobnu suradnju s ciljem zajedničkog djelovanja usmjerenog na potporu gospodarstvu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo