Svijet     | 24.09.2020. 13:12 |

Navalniju će trebati najmanje mjesec da se oporavi

FENA Internet

BERLIN, 24. septembra (FENA) - Kritičaru Kremlja Alekseju Navalniju trebat će još najmanje mjesec dana da se potpuno oporavi, rekao je aktivista koji mu je pomogao da dođe u Njemačku na liječenje, dodajući da je jasno da se planira vratiti u Rusiju i nastaviti s političkim aktivnostima.

Navalni se prvi put pojavio u javnosti u srijedu nakon što je otpušten iz berlinske bolnice. Njemačka je rekla da se liječi od trovanja potencijalno smrtonosnim neurotoksinom.

- Još uvijek nije 100 posto onakav kakav je bio prije - rekao je Jaka Bizilj, osnivač Fondacije Cinema for Peace, novinarima u četvrtak u Berlinu, prenio je Reuters.

- Kad smo dobili prve izvještaje, stekli smo dojam da se brzo oporavio i bio u formi, ali moramo biti oprezni. Mislim da će mu trebati najmanje mjesec dana da se potpuno oporavi - rekao je on.

Navalni je prošlog mjeseca prebačen iz Rusije u Berlin nakon što je kolabirao na međugradskom letu iz Sibira. Zapad je tražio objašnjenje od ruske vlade, koja negira bilo kakvu umiješanost u incident i navodi da još nema dokaza da se radi o kriminalnom djelu.

Bizilj, koji je prethodno pomogao ruskom antivladinom aktivisti Petru Verzilovu da se liječi u Njemačkoj nakon sumnje na trovanje, rekao je da ne sumnja da će se Navalni vratiti u Rusiju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo