Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 16:44 |

Tarquinto: BiH može računati na značajnu pomoć SAD u provedbi 'Programa reformi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić danas je u službeni posjet primio vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Michaela Tarquinta.

Kao predsjedatelj Tima za provedbu "Programa reformi BiH“ unutar Ministarstva odbrane BiH (MOBiH), Krešić je upoznao goste o dinamici ispunjavanja 72 zadataka koji su za MOBiH proistekli iz tog programa.

Tim za provedbu Programa reformi BiH do sada se sastao četiri puta.

Konstatirano je da je, i pored negativnog utjecaja izazvanog koronavirusom, kao i značajnih finansijskih ograničenja u ovoj godini, ostvaren dobar stepen provedbe planiranih aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Krešić i brigadir Tarquinto složili su se da Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u datim okolnostima postižu dobre rezultate, ali da je za potpunu provedbu Programa reformi BiH ključna suradnja i ispunjavanje zadataka ostalih ministarstava i institucija na državnoj razini.

Brigadir Tarquinto je istaknuo da BiH može i dalje računati na značajnu pomoć SAD u provedbi Programa reformi BiH kao i planiranju aktivnosti za program reformi za 2021. godinu.  

Sastanku s vojnim izaslanikom SAD u BiH prisustvovali su i pomoćnici ministra odbrane BiH - Zoran Šajinović i Adem Spahić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom