Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 17:11 |

EDUS organizira besplatne inkluzivne STEAM radionice za djecu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Udruženje Edukacije za sve – EDUS organizira besplatne inkuzivne STEAM radionice za djecu koja imaju predvještinu praćenja višestrukih uputa tokom rada u grupi i funkcionalnu komunikaciju.

Pojam STEAM predstavlja skraćenicu pojmova - Science, Technology, Engineering, Art i Mathematics (nauka, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika).

Spomenute radionice realiziraju se u okviru projekta - Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, koje finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). 

- Ako vaše dijete ima između tri do osam godina, a zainteresirano je za vještine rješavanja složenih i manje složenih izazova, te voli učiti na direktnom praktičnom radu i igri i sve to kroz drugačije koncepte idealno je za pohađanje ovih radionica i možete ga prijaviti na linku http://edusbih.org/bhs/upisnica-na-steam-mams-radionice/ - navodi EDUS u saopćenju za javnost.

Radionice će biti održavane u periodu od 28. septembra do 21. oktobra, dva puta sedmično, u utorak i četvrtak, u EDUS prostorijama u ulici Kolodvorska 11a/I.

Djeca će biti podijeljena u dvije grupe, uz pridržavanje svih mjera propisanih od nadležnih organa i to: Grupa 1 od 08.00 do 10.00 sati i Grupa 2 od 13.00 do 15.00 sati.

Djeca, učesnici radionica radit će na stimulaciji specifičnog područja razvoja, kao što su razumijevanje okoline, simboličke logičke i konstruktivne igre, te umjetnosti, navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'