Bosna i Hercegovina     | 25.09.2020. 09:58 |

Gudeljević: Do kraja godine formirati Komisiju za koordinaciju pitanja mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Delegacije vijeća mladih iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine posjetile su Ministarstvo civilnih poslova BiH što je ujedno bila i njihova prva zvanična posjeta jednom ministru civilnih poslova od kada vijeća djeluju.

Teme razgovora su se odnosile na ponovno pokretanje rada Komisije za koordinaciju pitanja mladih BiH, jačanje institucionalne podrške mladima i omladinskom sektoru u BiH kao i međunarodni sporazumi i obveze koje je država BiH preuzela kada je u pitanju omladinski sektor u BiH.

Ohrabrujuća vijest iz Vijeća mladih Federacije je da je konstituirano novo rukovodstvo te da konačno imaju legitimnog potpisnika potencijalnog Sporazuma o saradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Razgovarano je i o neuključenost četiri kantona u rad Vijeća mladih Federacije BiH, a riječ je Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, Hercegbosanskom kantonu, Zeničko-dobojskom kantonu i Hercegovačko neretvanskom kantonu koji još nemaju formirana vijeća mladih.

U vezi s tim, dogovoreno je pokretanje zajedničkih aktivnosti kako bi se i ove zajednice čim prije aktivno uključile u rad Vijeća mladih Federacije BiH.

Ministrica Gudeljević je naglasila da želi na svaki raspoloživ način pomoći vijećima mladih u BiH, mladima općenito i da će uložiti sve napore da Komisija za koordinaciju pitanja mladih BiH bude formirana do kraja ove godine, nakon pune tri godine pauze.

Sastanku su prisustvovali Mladen Pjevčević uime Omladinskog vijeća Republike Srpske te Nikola Kandić i Jasmina Banjalučkić uime Vijeća mladih Federacije BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo