Bosna i Hercegovina     | 25.09.2020. 11:40 |

Nužan formalni okvir za saradnju u oblasti odbrane BiH i Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Ministar odbrane BiH Sifet Podžić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamedom Jusićem, te mu poželio uspješan početak rada u diplomatiji i informirao ga o dosadašnjim vidovima saradnje između ministarstava odbrane dviju zemalja.

Tokom sastanka je posebno istaknut angažman Vlade Kraljevine Saudijske Arabije u finansiranju projekata rješavanja viškova naoružanja i municije i jačanja sigurnosti skladišta Oružanih snaga BiH, gdje je Kraljevina Saudijska Arabija putem UNDP-a i Misije OSCE-a u BiH donirala finansijska sredstva u iznosu od gotovo tri miliona američkih dolara.

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno i dalje raditi na nastavku i proširenju saradnje ministarstava odbrane dviju prijateljskih zemalja, te da je neophodno osigurati i formalan okvir za saradnju u oblasti odbrane kroz pripremu i potpisivanje memoranduma o saradnji i bilateralnih sporazuma koji bi regulisali modalitete buduće saradnje.

Imajući u vidu dosadašnju uspješnu saradnju između BiH i Kraljevine Saudijske Arabije izražena su očekivanja da će biti nastavljena i unaprijeđena, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom