Bosna i Hercegovina     | 25.09.2020. 12:38 |

Šiljegović posjetio Glavnu logističku bazu Komande logistike OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović boravio je u radnoj posjeti Glavnoj logističkoj bazi Komande logistike – kasarna "Butile", koja je u sastavu Komande za podršku Oružanih snaga BiH.

Radna posjeta, u kojoj je sa povjerenikom Šiljegovićem bio i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Mirsad Ahmić, preduzeta je u okviru redovnih aktivnosti parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i generalnog inspektora Ministarstva odbrane BiH.

Cilj ove posjete bio je upoznavanje s redovnim atkivnostima i poduzetim mjerama na lokaciji u pogledu uslova života i rada, mjerama za zaštitu zdravlja profesionalnih vojnih lica, te stepena zaštite osnovnih ljudskih prava i temeljnih sloboda. Takođe, ostvaren je i uvid u stanje personala u Glavnoj logističkoj bazi, planiranim težišnim aktivnostima jedinice, te teškoćama u radu.

U pogledu teškoća i problema s kojima se susreće jedinica, može se izdvojiti: starost motornih vozila i njihovo održavanje, snabdijevanje klasom I, problemi s ugovorima i tehničkom dokumentacijom, nedovoljan broj formacijskih mjesta za optimalno funkcionisanje jedinice, nepostojanje stimulacija za profesionalna vojna lica, kao i za lica koja su dodatno angažovana na poslovima dezinfekcije prostora i objekata usljed pandemije, teškoće vezane za radionicu "TROM" u Doboju i sanitetsku službu, problemi s odvodnim kanalima na lokaciji, te pojava fekalija u njima.

Tokom posjete zaključeno je da, i pored teškoća i sistemskih problema koji su prisutni u Oružanim snagama BiH, ova jedinica uspješno obavlja zadatke i planirane aktivnosti, kako na ovoj lokaciji tako i na ostalim perspektivnim i neperspektivnim lokacijama koje su u nadležnosti ove jedinice, što uključuje i "TROM" u Doboju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo