Stranačke aktivnosti     | 26.09.2020. 19:24 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Tim Razije Mujanović, potpredsjednice Nezavisnog bloka, šetao je danas na Vilsonovom šetalištu simbolično u znak podrške ženama koje su se borile i bore s rakom dojke. Legendarna košarkašica je okupila svoj tim u sklopu velike akcije "Race for the cure", pokazujući svojim angažmanom da može okupiti veliki broj ljudi, te je zahvaljujući registracijama i sponzorima, tim Razije Mujanović prikupio skoro 2.500 KM, što će sigurno pomoći u borbi protiv ove opake bolesti. Između ostalih, u Razinom timu su i predsjednik NB-a Senad Šepić i federalni zastupnik Amer Obradović.      

Razija Mujanović kaže: „Sretna sam što me je moja ekipa iz Nezavisnog bloka podržala i danas da zajedno u Sarajevu šetamo za sve žene koje boluju od raka dojke! Ja sam je još emotivnije doživjela jer sam i sama pobijedila rak dojke i znam kakvu borbu te žene vode! Znam kroz šta prolazi osoba koja uđe u tu borbu. Želim biti podrška svima. Rak dojke je nešto što se može svakome dogoditi, nije bitno da li ste učiteljica, domaćica, doktorica, košarkašica ili nešto peto. Prevencija je jako bitna i pozivam sve žene da budu odgovorne i redovno kontroliraju svoje zdravlje. Zajedno možemo pobijediti. Žena je ženi drug!''

Naša legendarna Raza, najuspješnija bosanskohercegovačka sportiskinja ikada, izabrana je za jednu od ambasadorku ovogodišnje akcije „Race for the cure 2020“ #RFTC2020.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana