Servisne informacije     | 27.09.2020. 09:14 |

U BiH oblačno, ponegdje slaba kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - U  Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati (°C): Bjelašnica -2; Bihać, Livno 4; Ivan-sedlo 5; Bugojno 6; Sanski Most 8; Sarajevo 9; Grude, Tuzla 10 i Mostar i Neum 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U BiH danas će preovladavati pretežno oblačno. Prijepodne povremena kiša se očekuje u Hercegovini i na jugoistoku Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima kiša i pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, u većini područja. Na vrhovima planina je moguć snijeg.

Obilnije padavine na jugu, zapadu i sjeverozapadu BiH, gdje je očekivana količina padavina između 30 i 50, lokalno i do 70 l/m2. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Krajem dana i u večernjim satima u Hercegovini i na zapadu Bosne jaki udari juga. Dnevna temperatura od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U Sarajevu će biti uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je moguća kratkotrajna i slaba kiša. Više padavina se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 17 °C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'