FENA biznis     | 28.09.2020. 11:07 |

Sparkasse Bank nastavlja podršku mladim inovatorima

FENA Saopćenje

Sparkasse Bank podržala je izradu aplikacije Motus, mlade inovatorice iz Mostara, a koja je namijenjena pomoći osobama u fazi oporavka od moždanog udara.

Podrška mladima i društveno odgovornim projektima dio je korporativne strategije Sparkasse Bank, a izrada aplikacije Motus je jedan upravo takav projekat koji će uskoro biti dostupan i od pomoći zajednici, odnosno svim osobama koje su se našle u ovoj situaciji.

Aplikacija Motus, namijenjena je pacijentima koji su preživjeli različite tipove moždanog udara, njihovim porodicama i osobama koje brinu o pacijentima, a koja u sebi sadrži različite savjete za faze oporavka tih osoba. Direktorica Regije /Filijale Sparkasse Bank Mostar, Sanela Demirović, uručila je vrijednu donaciju Emini Kapetanović koja je osmislila aplikaciju Motus.

 „Mi u Sparkasse Bank vjerujemo u mlade, u njihovo znanje, ideje i mogućnosti da mogu iznijeti dobre projekte i time doprinijeti pozitivnim promjenama u našoj zajednici. Ovaj projekat je najbolji pokazatelj toga i sretni smo što ga možemo podržati“ izjavila je Direktorica Regije/ Filijale Mostar Sanela Demirović.

“Moj otac je imao moždani udar prije deset mjeseci, te sam morala istraživati o tom stanju da bih se brinula o njemu . Kao IT student vjerovala sam da mogu ponuditi rješenje svim osobama koji su se našli u istoj situaciji kao i ja. Naziv aplikacije Motus potiče od latinske riječi za pokret, napredak. Jako sam sretna zato što je Sparkasse Bank prepoznala ovu aplikaciju kao projekat vrijedan ulaganja i vjerujem kako će pomoći mnogima zato što  nudi svu potrebnu podršku, od fizijatrijskih, govornih i memorijskih vježbi, odgovora na česta pitanja, podsjetnika za termine i terapije koje pacijent koristi, pa sve do praćenja ukupnog napretka zdravstvenog stanja.”, izjavila je Kapetanović.

Kontakt informacije:

Direkcija za marketing, komunikacije i kvalitet usluge
Sparkasse Bank dd , 71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;
Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom