Bosna i Hercegovina     | 28.09.2020. 16:00 |

U toku realizacija operativne akcije kodnog naziva 'Indi', uhapšene tri osobe

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH, danas od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva „Indi“.

U akciji su lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela - zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi.

U toku su pretresi na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku bit će predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, uz čiju su koordinaciju spomenute aktivnosti izvedene.

Više informacija o rezultatima operativne akcije Indi bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.                                             

                                                                                        

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'