Bosna i Hercegovina     | 28.09.2020. 16:39 |

Plenković: Važno je razgovarati s predstavnicima svih naroda u BiH

FENA Agencije

ZAGREB, 28. rujna (FENA) - Važno je razgovarati s predstavnicima svih naroda u BiH, rekao je u ponedjeljak hrvatski premijer Andrej Plenković, koji bi se kasnije tijekom dana trebao u Banskim dvorima sastati s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

"Mi imamo kontinuirani dijalog s predstavnicima naroda BiH već duže vremena. Mislim da je važno da otvaramo komunikaciju sa svim narodima u BiH. Gospodin Izetbegović je vrlo utjecajan čovjek, osobito kao čelnik SDA", rekao je Plenković novinarima u Šibeniku, javila je Hina.

"Današnjim posjetom nastavljamo dijalog i o budućnosti BiH, položaju Hrvata, određenim zakonskim rješenjima, ravnopravnošću, tu mislim prije svega na izborni zakon", istaknuo je Plenković.

Dodao je da aktualni izborni zakon dovodi do "dezavuiranja duha i slova Daytonskog sporazuma", uoči 25. obljetnice tog sporazuma.

Na današnjem sastanku sudjelovat će još ministri vanjskih poslova Hrvatske i BiH, Gordan Grlić Radman i Bisera Turković.

Plenković je prije dva tjedna primio Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, što je izazvalo različite reakcije u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo