Najave     | 29.09.2020. 10:57 |

Rasprava o organizaciji i sistemu polaganja pravosudnog ispita u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Centar za javno pravo (CJP), Centar za edukaciju sudija i tužilaca FBiH i Udruženje sudija FBiH održat će raspravu o organizaciji, sadržaju i sistemu polaganja pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini.

Kako je planirano, rasprava će biti održana 2. oktobra u Sarajevu, a riječ je o strateškom aspektu pripreme pravnika za sudačku ili tužilačku fukciju i o ispitu koji se polaže u posebnoj proceduri i pred posebnom komisijom.

- U praksi su uočene različite devijacije, kako u pogledu priprema za ispit, tako i u pogledu sastava komisija i sistema polaganja i o njima će na skupu biti riječi - saopćeno je iz CJP.

Uvodničari rasprave bit će iskusni pravnici sa višegodišnjim radom u pravosuđu - Smajo Šabić, sudija Općinskog suda u Zenici, Branko Perić, sudija Suda BiH, Nihad Odobašić, saradnik CJP, Arben Murtezić, direktor JU CEST FBiH i Davor Trlin, stručni savjetnik u JU CEST FBiH, te Dragoslav Erdelić, sudija Okružnog suda u Bijeljini i Aneta Arnaudovska, bivša direktorica Pravosudne akademije Sjeverne Makedonije, RAI Regional Anti-Corruption Initiative).

Skup će voditi predsjednik Fondacije Centar za javno pravo prof. dr. Edin Šarčević, navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'