Bosna i Hercegovina     | 29.09.2020. 12:37 |

Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Toplane Sarajevo su u periodu van sezone grijanja poduzeli sve neophodne mjere u cilju pripreme toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja - kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP "Toplane - Sarajevo" Ženja Ljubuškić. 

Naglasio je kako je u periodu od 14. do 18. septembra izvršena funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2020/2021. godinu.

- Mi smo pogonski spremni za sezonu zagrijavanja. Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i on se veže uglavnom za 15. oktobar, ali sezona može početi i ranije ukoliko se ispune uslovi, odnosno ukoliko dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka, prema zvaničnim podacima meteorološke službe, bude ili ispod 12 stepeni Celzijusa - kazao je Ljubuškić.

Istakao je da Toplane Sarajevo u ovom momentu prate temperature vanjskog zraka te će ukoliko se ispune uslovi iz predmetne Uredbe početi sa zagrijavanjem i prije 15. oktobra.

Toplane Sarajevo na području Kantona Sarajevo zagrijavaju 54.000 korisnika. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana