Bosna i Hercegovina     | 29.09.2020. 14:52 |

KS - 'Dogs Trust' donirao vrijednu opremu osnovnim školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić i šef predstavništva Fondacije "Dogs Trust" u BiH Anel Bećirović potpisali su danas pismo donacije koju je ova organizacija dodijelila osnovnim školama u svrhu zaštite zdravlja djece u uvjetima epidemije koronavirusa.

Donacija u vrijednosti od 100.000 KM sastoji se od 18.000 troslojnih, pamučnih, zaštitnih maski za djecu i 2.000 za nastavno osoblje, te 1.100 litarskih dozatora za dezinfekciju za višekratnu upotrebu, uz početne količine dezinficijensa koje će obrazovni aktivisti ovog Udruženja direktno dostaviti svim osnovnim školama u Kantonu Sarajevo.

Predstavništvo Fondacije "Dogs Trust" u BiH je odlučilo da osmu godišnjicu svog rada sa djecom osnovnih škola Kantona Sarajeva i odličnu saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade, obilježi upravo na ovaj način i pomogne u zaštiti zdravlja djece kao najranjivije kategorije društva, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Ministar Krivić je zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji, ali i dugim edukativnim sadržajima koje ova organizacija već duže vrijeme realizuje za sarajevske osnovce, uz saglasnost Ministarstva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!