Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Pošto su institucije pokazale odsustvo volje za provođenje epidemiološke mjere o zabrani ulaska trećih lica u škole u Banjaluci i nemoć u sprječavanju zloupotrebe učenika u cilju političke promocije, iz banjalučkog SDS kažu da će, ukoliko već niko drugi neće, oni odgovoriti na ovu pojavu.

Najavili su da će ukoliko dođe do ponovnog kršenja ove mjere u školama slike političara sa stranačkih promocija, nakon što budu uokvirene u saobraćajni znak ZABRANA biti poljepljenje u blizini svake škole u Banjaluci.

„Ova aktivnost je osmišljena cilju odvraćanja političara od neodgovornog i nedozvoljenog ponašanja, koje predstavlja potencijalnu opasnost za zdravlje učenika, pojašnjava Mladenka Donjak, predsjednica Aktiva žena banjalučkog SDS.

„ Ako je Republički štab za vanredne situacije naložio da čak ni roditelji ne smiju ući u škole kako bi se i na taj način spriječilo eventualno širenje zaraze, onda ne vidimo razlog da po obrazovnim institucijama vršljaju političari, praćeni svitom fotografa i kamermana“, kazala je Donjak.

Željko Raljić, član Izvršnog odbora GO SDS Banjaluka, kaže da bi pored političara koji krše epidemiološke mjere, da funkcioniše pravna država, trebali biti sankcionisani i direktori škola koji dozvoljavaju ovakve promocije u obrazovnim institucijama.

„Postavlja se pitanje zbog čega Ministarstvo obrazovanja toleriše ovo nedopustivo ponašanje pojedinih direktora i zbog čega nikoga od njih nisu sankcionisali“, upitao je Raljić.

On upozorava da su pojedini banjalučki političari svoju kampanju bazirali na zloupotrebi obrazovnog sistema u svrhu stranačke promocije.

Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS navodi da se u zloupotrebi učenika u proteklom periodu posebno istakao zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je nosioc odborničke liste SNSD-a u Banjaluci.

On je rekao da Amidžićevo i ponašanje pojedinih kanidata sa liste SNSD predstavlja potencijalnu opasnost za obrazovni sistem u Banjaluci.

„Smatramo da ovakav vid političke promocije ni u normalnim uslovima nije korektan, a pogotovo ne u vrijeme pandemije opasnog virusa“, kazao je Lovrić, dodajući da zdravlje djece mora biti iznad interesa bilo koje stranke ili pojedinca.

Iz banjalučkog SDS su podsjetili da je prema podacima Instituta za javno zdravstvo Korona virusom za poslednjih sedam dana u Republici Srpskoj zaraženo 50 učenika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.