Kultura     | 30.09.2020. 11:58 |

U Busovači 8. Međunarodna smotra folklora 'Srce Središnje Bosne'

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 30. rujna (FENA) - Busovačka podružnica Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" organizira osmu Međunarodnu smotru folklora (MSF) pod nazivom "Srce Središnje Bosne" koja će biti održana u subotu, 3. listopada, u dvorani kina "Theatre", s početkom 19 sati.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u dvorani neće biti gledatelja, a događaj će se moći pratiti uživo putem portala centralna.ba, priopćeno je iz HKD "Napredak".

Program ovogodišnje MSF "Srce Središnje Bosne" bit će posvećen vokalnoj tradiciji. Svi gledatelji će moći uživati u izvornim i narodnim pjesmama pjevačkih skupina te aranžiranim izvedbama zborova i vokalno instrumentalnih sastava.

Na smotri će sudjelovati izvorne pjevačke skupine HKD-a "Napredak" iz Viteza i Busovače i HKUD-a "Fra Karlo Kujundžić" iz Brestovskog, općina Kiseljak.

Pored izvornih pjevačkih skupina, gledatelji će moći pogledati i aranžirane izvedbe mješovitog zbora HKD-a "Napredak" iz Kreševa te vokalno instrumentalnog sastava HKD-a "Napredak" iz Viteza, navodi se u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana