Ekonomija     | 30.09.2020. 12:06 |

Prva decenija Telemacha u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Na svoju prvu deceniju poslovanja u BiH u provajderu digitalne i analogne kablovske televizije te interneta u Telemachu navode da ih za sve to vrijeme pokreće ideja da svakoga dana budu bolji, kako u servisima koje korisnicima pružaju kroz najbolju tehnologiju, tako i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji su ponosni član.

Ističu da su za tih deset godina bh. građani dobili mogućnost da surfaju najbržim internetom i uživaju u najkvalitetnijem TV programu, u šta je Telemach uložio 341 milion KM i tako dokazao opredijeljenost ka stalnom rastu i razvoju.

Mreža Telemacha spojila je 49 općina u BiH, a u domove korisnika stigla je najmodernija oprema. Investicija vrijedna 140 miliona KM postavila je temelj revolucionizacije interneta, dolaska superiorne TV platforme koja je promijenila način gledanja televizije, kanala vrhunske rezolucije i hiljade filmskih i serijskih naslova.

Telemach je kompanija koja širom BiH direktno zapošljava više od 650 ljudi, uz dodatnih više od 300 zaposlenika kod svojih kooperanata.

Generalni direktor kompanije Telemach Admir Drinić izjavio je da biti dio zajednice znači biti konstantno prisutan i zato sa Telemachom danas slave i mnogobrojne organizacije, udruženja, kulturne manifestacije, festivali, bolnice, sportski klubovi, nacionalne reprezentacije, građani i pojedinci, kojima su na različite načine pružili pomoć i podršku.

- Za naš 10. rođendan pružićemo domovima za nezbrinutu djecu u Banjoj Luci i Zenici osnovne potrepštine i kutak za zabavu. Našim hrabrim vatrogascima u Zapadno-hercegovačkom kantonu, koji su pod kontinuiranim stresom na radnom mjestu, Telemach će pružiti oazu za opuštanje u vidu digitalnog kutka. U istom tonu nastavljamo i u ostatku slavljeničke godine, implementacijom značajnog broja ovakvih projekata - rekao je Drinić.

Iz Telemacha ističu kako će njihove investicije u rast i razvoj do kraja 2020. iznositi 27.3 miliona KM i vjeruju da će i šira zajednica prepoznati njihovu predanost i volju da iz dana u dan u svemu budu bolji, kako za svoje korisnike i sugrađane, tako i za cijele zajednice, saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'