Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 13:08 |

Gradsko vijeće Sarajeva donijelo odluku o dodjeli u zakup prostora na Šipu

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) – Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici donijelo Odluku o pokretanju postupka dodjele u zakup dva poslovna prostora i pet garaža na lokalitetu Šip, koje su u vlasništvu Grada Sarajeva.

Postupak dodjele vršit će se putem javnog oglasa koji će biti objavljen u dnevnim novinama, a početna cijena će biti određena nakon što komisija utvrdi pripremljenost i stanje prostora.

Grad Sarajevo raspolaže imovinom na lokalitetu Šip, koja je trenutno neiskorištena, a za zakupom postoji interes. Donošenje odluke o zakupu doprinijet će prilivu sredstava u Budžet Grada Sarajeva.

Također su Gradski vijećnici donijeli Odluku o podizanju Spomen-obilježja „HVO Sarajevo" na području mjesne zajednice Čengić vila 1, ulica Nedima Filipovića, k.č. 975/2, a prema novom idejnom rješenju.

Istaknuto je da su za obranu grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, svoje živote dala 102 pripadnika HVO Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko" (Armije Republike Bosne i Hercegovine).

Hrvatsko vijeće obrane grada Sarajeva utemeljeno je 29.maja 1992. godine u Sarajevu, na inicijativu Hrvatskog gospodarskog društva BIH. U sastavu jedinice su bili branitelji različitih nacionalnih i vjerskih pripadnosti.

Gradski stožer HVO Sarajevo je bio smješten u sarajevskom naselju Čengić Vila (u poslovnom prostoru "Geoinženjeringa", ul.Nedima Filipovća 7).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana