Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 14:28 |

Galić s načelnicima terenskih ureda o rezultatima rada i zaštiti granice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. rujna (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić u srijedu je na području Terenskog ureda Zapad, lokalitet Postrojbe granične policije Gorica, održao radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda Jug Robertom Perićem i načelnicom Terenskog ureda Zapad Viktorijom Damjanović te njihovim suradnicima i zapovjednicima koji su u sastavu spomenutih terenskih ureda.

Na sastanku su analizirani rezultati rada u zonama odgovornosti navedenih terenskih ureda u prethodnih devet mjeseci, te je razgovarano o načinu poboljšanja učinkovitosti zaštite granice, kao i određenim problemima s kojima se suočavaju ove organizacijske postrojbe na regionalnoj razini, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, ravnatelj Granične policije BiH priopćio je kako je donio određene odluke o novim kadrovskim rješenjima i rasporedima zapovjednika, a sve s ciljem da ukaže na važnost učinkovitije zaštite državne granice, posebno s gledišta migrantske krize, ali i sprječavanja drugih vidova prekograničnog kriminala.

"Moramo se voditi strategijom i operativnim planovima koje imamo, pojačati kontrolu putnih dokumenata  i teretnih motornih vozila i autobusa, a sve s ciljem otkrivanja krivotvorenih putnih isprava i otkrivanja nezakonitih migranata skrivenih u teretnim vozilima i autobusima koji pokušavaju prijeći državnu granicu", istaknuo je Galić.

Na sastanku je naglašeno da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu i poštivanje svih zakonskih propisa, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo