Stranačke aktivnosti     | 30.09.2020. 14:58 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

Na inicijativu Grupe za kulturu i sport Kantonalnog Odbora SDA Sarajevo koju je predstavljao Dejan Radović, danas je u hotelu Hills održan sastanak za podršku sportu u Kantonu Sarajevo, koji je u proteklom periodu u fokus vratila situacija u Košarkaškom klubu Bosna.

Prisutni su bili predstavnici klubova KK Bosna, FK Sarajevo, FK Željezničar, ORK Bosna i RK Vogošća.

Sastankom je rukovodio ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Alikadić, koji je naglasio da su njegovi pokušaji i aktivnosti usmjereni da se donese Zakon o statusu vrhunskih sportista.Prisutnim su se obratili i predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak, načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Zaključci sastanka su izrada strategije za sistematsko rješenje problema sporta u Kantonu Sarajevo, a ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić,naglasio je da je nulti prioritet zakon o sportu na nivou kantona Sarajevo.

Prisutni su zaključili kako je neophodno osigurati sredstva za podršku sportskim kolektivima na nivou kantona kako bi mogli osigurati tekuće poslovanje i nesmetano krenuti u novu sportsku sezonu.

U posebnom fokusu je bila trenutna situacija u nekadašnjem prvaku Evrope – Košarkaškom klubu Bosna. Studente su podržali načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić i Gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka koji su osigurali finansijska sredstva za kotizacije za takmičenje u novoj sezoni. 

U narednom periodu bit će više govora o problemima u ostalim sportskim kolektivima, te će biti intenzivirane aktivnosti u cilju trajnog rješenja za funkcionisanje sportskih kolektiva u Kantonu Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo