Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 15:36 |

Odnosi BiH i Mađarske stabilni i bez otvorenih pitanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom razgovarao o evropskim integracijama, jačanju ekonomske bilateralne saradnje, te o aktivnostima koje se provode s ciljem suzbijanja posljedica pandemije Covida - 19 u BiH.

Konstatovali su da su politički odnosi dviju zemalja stabilni i bez otvorenih pitanja, te ocijenili važnim djelovanje na intenziviranju ekonomskih odnosa dviju zemalja i unapređenju investicija.

Na sastanku Tegeltija je naglasio posvećenost Vijeća ministara evropskom putu BiH uz poštovanje Dejtonskog sporazuma i puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, te istakao da je u procesu pristupanja EU ostvaren napredak u realizaciji prioriteta, uprkos krizi izazvanoj pandemijom Covida - 19.

Izrazio je nadu da će Evropska komisija vrednovati napredak ostvaren u BiH, te da će BiH u skorijem periodu dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj pomoći reformskim procesima u BiH, Tegeltija je ocijenio važnim da BiH ostane među vanjskopolitičkim prioritetima Mađarske i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'