Bosna i Hercegovina     | 30.09.2020. 17:18 |

Radni sastanak predstavnika Ministarstva obrane BiH i Veleposlanstva Mađarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Radni sastanak predstavnika Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine i dužnosnika Veleposlanstva Mađarske u BiH, koje djeluje i kao kontakt veleposlanstvo sa Sjevernoatlantskim savezom (NATO) održan je danas u Sarajevu.

Sastanak je otvorio ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, a razgovore je vodio pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović.

Izaslanstvo Veleposlanstva Mađarske u BiH činili su ministar-savjetnik u Veleposlanstvu Mađarske Boži Lajoš, inače pomoćnik ministra vanjskih poslova Mađarske za NATO, te vojni izaslanik Mađarske u BiH pukovnik Laslo Hajas.

Ministar Podžić je na početku sastanka zahvalio mađarskim gostima na potpori koju Mađarska pruža u suradnji BiH s NATO-om te konstatirao da mađarska iskustva u euroatlanskim integracijama mogu dobro poslužiti Ministarstrvu obrane i Oružanim snagama BiH.

Pomoćnik ministra Šajinović goste je informirao o aktualnim postignućima BiH u suradnji s NATO-om.

Posebno je naglasio da Oružane snage BiH još uvijek zaostaju za NATO-om kad je u pitanju tehnička opremljenost Oružanih snaga, ali da BiH mnogo bolje stoji po pitanju vojne doktrine te individualne i kolektivne obuke OS BiH.

Ministar-savjetnik Lajoš ponudio je svu pomoć Veleposlanstva Mađarske kao kontakt veleposlanstva NATO-a, posebno kad je u pitanju dostizanje standarda NATO-a i daljeg širenje suradnje sa Sjevernoatlanskim savezom, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.      

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo