Bosna i Hercegovina     | 01.10.2020. 08:49 |

Dvoje mrtvih, više povrijeđenih u sukobu migranata sinoć u Bihaću

FENA Jasna Avdibegović

BIHAĆ, 1. oktobra (FENA) - Dvije osobe ubijene su sinoć u sukobu migranata u bihačkom naselju Žegar, potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

- Sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih - kazao je Feni portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave.

- Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško povrijeđeno a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistanina, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana - kazao je Šiljdedić.

O svemu je obaviješten tužioc koji je konstatovao da se radi o krivičnom djelu ubistva. U toku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

- Nažalost teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren ali najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično djelo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području cijelog USK-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice - kazao je Šiljdedić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke