Bosna i Hercegovina     | 01.10.2020. 15:57 |

Izaslanstvo italijanskog veleposlanstva u posjeti GPBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. listopada (FENA) - Direktor Granične policije BiH (GPBiH) Zoran Galić i njegovi suradnici u četvrtak su primili u Glavnom uredu GPBiH zamjenika veleposlanika Italije u BiH Mattea Evangelistu, časnika za vezu Interpola pri Veleposlanstvu Italije u BiH Enrica Sforzu i novoimenovanog rezidentnog stručnjaka za BiH IPA 2019 Antonia Luciana.

Galić je tom prilikom upoznao sugovornike o nadležnostima, organizaciji i aktivnostima ove policijske agencije u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktuelnoj situaciji na granici BiH s naglaskom na povećan priljev migranata na istočnom dijelu bh. granice. Također, Galić je istaknuo i sve agresivnije ponašanje ilegalnih migranata koji, vršeći razna kaznena djela, nastoje doći do zemalja Europske unije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zamjenik veleposlanika Italije u BiH Matteo Evangelista zahvalio je na dosadašnjoj suradnji GPBiH, naročito s aspekta razmjene informacija i objavljivanja relevantnih informacija, posebice za covid-19.

Novoimenovani rezidentni stručnjak za BiH IPA 2019 Antonio Luciani najavio da će u okviru IPA programa biti pružena znatna financijska potpora bh. policijskim agencijama, između ostalih i GPBiH, a sve u cilju učinkovitijeg provođenja istraga i bržeg otkrivanja kaznenih djela.

Na sastanku su dogovoreni naredni modaliteti saradnje, a sve u cilju njezinog unapređenja između Veleposlanstva Italije u BiH i GPBiH, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo