Stranačke aktivnosti     | 01.10.2020. 17:44 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA)

FENA Saopćenje

Donald Tusk čestitao novom rukovodstvu Asocijacije mladih SDA

Predsjednik Evropske narodne stranke (European People's Party) i bivši predsjednik Evropskog vijeća (European council) uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Asocijacije mladih, Harisu Šabanoviću, kao i pozdravno pismo rukovodstvu i svim članovima Asocijacije mladih SDA BiH, najmasovnijem i najorganizovanijem političkom podmlatku u BiH.

U pismu je izražena nada da će Bosna i Hercegovina uskoro postati dijelom porodice Evropske unije, kao moderna, demokratska i prosperitetna država, u kojoj će se glas mladih čuti i uvažavati, a da se od Asocijacije mladih SDA očekuje visok angažman u YEPP-u (omladinskoj organizaciji Evropske narodne stranke).

Također, Tusk u kontekstu neophodnih reformi u BiH ističe da je uloga i politički angažman mladih ljudi potrebniji nego ikada ranije, a pogotovo u borbi za vladavinu prava, nezavisno pravosuđe, borbu protiv korupcije i borbu za ljudska prava.

Predsjednik Tusk je još jednom čestitao i poželio uspješan rad predsjedniku, rukovodstvu i svim članovima Asocijacije mladih SDA BiH te izrazio nadu kako ćemo ga u budućnosti informisati o svim dešavanjima i procesima u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana.
Poruke predsjednika Tuska su svojevrsno priznanje Stranci demokratske akcije i

Asocijaciji mladih SDA za doprinos u napretku Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji i NATO savezu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!